Lene Sofie Øvrevik

Lene Sofie Øvrevik

For å holde blodsukkeret jevnt, stabilisere konsentrasjonen og presentasjonen samt få mindre søtsug og sist, men ikke minst øke sjansene for å holde vekten eller gå ned i vekt bør man ha to mellommåltider i tillegg til frokost, lunsj og middag.  

tirsdag, 06 mars 2012 18:30

Hva koster det å legge om til lavkarbo?

Det koster å legge om kostholdet til lavkarbo. Lavkarbo-trenden koster nordmenn 40 prosent mer enn et vanlig, sunt kosthold sier forbrukerøkonom i Nordea, Christine Warloe.

tirsdag, 06 mars 2012 18:22

5 supre næringsstoffer for barna

Vi ønsker at barna våre skal vokse opp til å bli sunne og sterke! Det er 5 supre -næringsstoffer som vil gi dem et godt forsprang. Spisevaner varierer fra land til land, og det er forskjeller innen samme land og innen grupper av befolkningen. 

tirsdag, 25 oktober 2011 18:49

Spis mer antioksidanter - sunt og godt

Frie radikaler er ustabile oksygen, nitrogen- og jernforbindelser som raskt kan reagere og skade vev og celler. Frie radikaler dannes normalt i kroppen vår som en del av vårt immunforsvar. 

tirsdag, 25 oktober 2011 18:36

Hvordan fungerer lavkarbo diett?

Ved å begrense karbohydrater drastisk til bare en brøkdel av det man finner i vanlig diett, går kroppen inn i en annen metabolske tilstand som kalles ketose.  Ved denne tilstanden forbrenner/omgjør kroppen sitt eget fett til drivstoff. 

mandag, 24 oktober 2011 18:46

Sjømat for å dekke næringsbehov

For å holde oss friske må vi over tid få dekket vårt næringsbehov. Mengden av karbohydrater, protein, fett, vann, vitaminer og mineraler er nedfelt i alle lands kostanbefalinger. 

mandag, 24 oktober 2011 18:40

Brokkoli en kilde til bedre helse.

I dag finnes det mye forskning på de positive effektene du kan få av å spise brokkoli. Ved å spise brokkoli kan du blant annet redusere risikoen for betennelser og kreft i magen, for prostatakreft og for andre kreftformer. 

tirsdag, 25 oktober 2011 18:45

Gode knekkebrød

Her kommer en oppskrift på noen utrolig gode knekkebrød som det er enkelt å lage, selv for den som ikke er vant til å lage så mye mat. 

Meld deg på nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdatert
informasjon, tips og råd til bedre spisevaner for
deg og din familie