mandag, 24 oktober 2011 18:40

Brokkoli en kilde til bedre helse.

Skrevet av 
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
brokkoli bedre helse Spisevaner.no brokkoli bedre helse

I dag finnes det mye forskning på de positive effektene du kan få av å spise brokkoli. Ved å spise brokkoli kan du blant annet redusere risikoen for betennelser og kreft i magen, for prostatakreft og for andre kreftformer. 

Det kan redusere risikoen for at allerede påvist kreft skal bli mer aggressiv, det har en foryngende effekt på immunforsvaret, og det kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Det kan også forebygge eller forsinke utviklingen av HIV, Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom og for tidlig aldring.

Brokkoli er rik på vitamin A, C, K, E og folinsyre. I tillegg er det en god kilde til mineralene jern, kalsium og kalium, og inneholder en lang rekke antioksidanter (kartenoider, flavonoider, klorofyll og glukosinolater). 

Holdbarheten til brokkoli i romtemperatur – er kun et par dager før den blir gul. Den skal heller ikke oppbevares med frukt og tomater - dette fordi det kan fremskynde aldringsprosessen. Brokkolien holder seg best i kjøleskapet ved 0-4 grader i en plastpose eller plastboks. 

Det lønner seg å dele brokkolien opp i 2-4 biter og vente i fem minutter før den dampes. Den bør dampes i maks fem minutter for å bevare flest av de gode stoffene. Kilde: Norsk helse informatikk, nhi.no

 

Lest 651 ganger
  • Frokost
  • Lunch og småretter
  • Middag

  • Her kommer en oppskrift på noen utrolig gode knekkebrød som det er enkelt å lage,…

Meld deg på nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdatert
informasjon, tips og råd til bedre spisevaner for
deg og din familie